Noční můra řidičů: Odtah auta ze zahraničí

Odtah auta ze zahraničí může být pro řadu řidičů noční můrou. Situace, kdy se ocitnete v cizině s nepojízdným vozidlem, vyžaduje rychlé a efektivní řešení. V následujícím článku vám proto přinášíme několik rad, abyste situaci dokázali vyřešit co nejjednodušeji a s minimálním stresem.

3 minuty čtení
Obrázek ke článku Noční můra řidičů: Odtah auta ze zahraničí

Před odjezdem do zahraničí je klíčové zkontrolovat, jak a kde je vaše auto pojištěno v případě havárie, poruchy nebo jiných nepředvídaných událostí. Havarijní pojištění od Generali České vás může krýt na většině území Evropy, proto je vhodné si připomenout, zda se cílová destinace nachází v územní platnosti pojištění.

I když bude vaše pojištění místně platné, za hranicemi se může oprava prodražit. Náklady na opravu v zahraničí se proplácejí do výše ekvivalentu opravy v ČR. Což v některých zemí Evropy nemusí být dostatečné a hrozí riziko doplacení.

U Generali České vás dokážeme ochránit i před těmito náklady v podobě připojištění plné úhrady opravy v zahraničí. „Nezapomeňte si doma také vytisknout zelenou kartu. Za hranicemi se při dopravní kontrole stále musíte prokázat platným pojištěním, tedy v podobě této karty,” připomíná produktový manažer Generali České Martin Klouček.

Zatímco základní balíčky pojištění zahrnují základní varianty asistencí a asistenčních služby, vyšší varianty asistencí poskytují rozšířenou ochranu. Základní asistence obsahují odtah vozidla do nejbližšího servisu, vyšší balíčky zahrnují komplexnější služby jako repatriaci (navrácení) auta do České republiky, což může být mimořádně cenná služba.

„S asistencemi od Generali České ale můžete zůstat klidní. Nedorozumíte se, abyste vysvětlili řidiči odtahové služby, kde se vám porouchalo auto? Zavolejte na telefonní číslo pojišťovny uvedené na zelené kartě a my odtah v zahraničí zajistíme. A to v rámci základních asistencí,” vysvětluje Martin Klouček.

Odtah auta ze zahraničí

Zabezpečte auto a kontaktujte asistenční službu

Pokud vás v zahraničí zastihne nehoda nebo porucha na autě, prvním krokem je zabezpečení vozidla. Přesuňte proto auto na bezpečné místo vedle silnice. Následně kontaktujte asistenční službu vaší pojišťovny. Většina pojišťoven nabízí asistenční služby i v zahraničí, které vám pomohou s odtahem vozidla. Při volání mějte připraveny všechny potřebné dokumenty – zelenou kartu, řidičský průkaz a doklady k vozidlu.

Při komunikaci s asistenční službou buďte co nejpřesnější v popisu vaší situace a lokality. Uveďte typ poruchy a specifikujte, zda je vozidlo schopné další jízdy. Asistenční služba vyhodnotí situaci a rozhodne o nejlepším způsobu řešení – zda je možná oprava na místě, nebo je nutný odtah. Nevyužívejte služby bez souhlasu poskytovatele asistencí, vše řešte nejprve s operátorem.

Proč si vybrat asistenční služby od Generali České?

Asistenční služby Generali České pojišťovny jsme opatřili jednoduchými a přehlednými názvy: S, M, L a XL. Jsou dostupné celoročně, nonstop, a to jak v České republice, tak i v zahraničí. Také se nemusíte obávat omezení počtu zásahů za rok.

Odtah auta ze zahraničí

Proč uzavřít pojištění vozidla u nás?

  • 85 % škod uhradíme do 2 dnů od dodání podkladů.
  • V případě nehody, kterou jste nezavinili, vám půjčíme náhradní auto zdarma až na 30 dní.
  • Nabízíme výhodné balíčky doplňkových pojištění přizpůsobených každému řidiči.
  • Pro elektroauta máme k dispozici speciální balíčky pojištění.
  • Naše asistenční služby (včetně základních) obsahují vždy odtah vozidla bez doplatku do nejbližšího autorizovaného nebo smluvního servisu. A to nejen v ČR, ale i v zahraničí.
  • Asistence si můžete objednat pomocí chytrého mobilu a sledovat příjezd zasahujícího vozidla v reálném čase.

Mohlo by Vás zajímat

Krok za krokem: Co dělat po autonehodě?

S těmito nezbytnostmi budete v autě připraveni na cokoli

---

* Obsah článků je pouze informativní a neměl by být považován za profesionální poradenství v oblasti pojištění. Pokud potřebujete odbornou radu, obraťte se na některého ze zkušených poradců v rámci sítě Generali České Distribuce vyhledat poradce