Havarijní pojištění motocyklu online a jak na to

Bezpečnost při jízdě na motocyklu je základ. Jak vás ale při jízdě jistí vaše pojištění motocyklu? Mysleli jste na všechno? Prozkoumejte pojištění motocyklu od Generali České, které vám kryje záda při jízdě na vašem jednostopém miláčkovi. Peníze vyplácíme do pěti dnů od doložení všech podkladů, v rámci asistenčních služeb máte odtah do nejbližšího smluvního nebo autorizovaného servisu zdarma v rámci vybraných balíčků a kryjeme vás při jízdě v ČR i Evropě.

6 minut čtení
Obrázek ke článku Havarijní pojištění motocyklu online a jak na to

Povinné ručení motocyklu je nezbytnost pro vaše cesty na motorce. U Generali České máte na výběr celkem z pěti limitů pro újmu na zdraví nebo usmrcení a pro škody na majetku.

Limity povinného ručení motocyklu od Generali České

Říkáte si, že limit 50 mil. musí být dostatečný za každých okolností? V případě menší nehody vám limit bude stačit, ale představte si například, že při jízdě na skútru do práce nedáte přednost autobusu MHD. Autobus, který je ve špičce plný lidí, bude muset prudce zabrzdit. Pokud v autobusu popadají desítky lidí, může se stát spousta úrazů a zranění. Z pohledu pojištění se může jednat o dlouhodobé (trvalé) zranění a zde jde odškodnění a následná péče do miliónů. Zvažte proto výběr většího limitu. Rozdíl ceny pojištění s vyššími limity je v řádech nižších stokorun, ale může vám ušetřit ztrátu miliónů.

Havarijní pojištění motocyklu

Povinné ručení kryje pouze škody, které způsobíte vy někomu jinému. Havarijní pojištění na motocykl pak kryje vaši motorku nebo skútr v případě škody, ať už byla způsobena vlastní vinou nebo vinou neznámé osoby. Havarijko si můžete poskládat na míru podle vašich potřeb včetně různých připojištění.

Jestli parkujete svůj nový skútr nebo motorku na ulici nebo chcete být krytí kdekoli na svých cestách, určitě oceníte balíček havarijního pojištění All Risk, který obsahuje připojištění vandalismus, odcizení, živelní událost a havárii. S balíčkem All Risk jste chráněni před vandaly, kteří mohou poškodit vaši motorku nebo skútr. V případě odcizení motorky nebo jejich částí vás chrání limit plnění až do výše hodnoty motorky. Před krupobitím, větrem a vichřicí, povodní a dalšími živly vás chrání připojištění živelní událost.

Kdy se vám vyplatí havarijní pojištění motocyklu nebo skútru

Jestli přemýšlíte o havarijního pojištění pro svou motorku nebo skútr, měli byste zvážit několik faktorů:

1. Cenu motorky nebo skútru
2. Cenu náhradních dílů a práce v servisu
3. Bezpečnost a lokalita parkování

U skútrů, jejichž pořizovací cena se pohybuje do 40 000 Kč a náhradní díly stojí v řádech stokorun, zvažte celkovou cenu havarijního pojištění a dobu, po kterou budete skútr provozovat.

Plná varianta havarijního pojištění All Risk na skútr do 40 000 Kč vás ročně přijde přibližně na 1 300 až 1 500 Kč a pokryje vám běžné situace jakými je vandalismus (ukradená baterie, poškrábání nebo poškození karoserie apod.) nebo nacouvání do skútru a následně popraskané plasty nebo směrová světla.

Jestli jste milovníkem luxusních a dražších skútrů Vespa, u kterých se například cena obyčejného předního blatníku pohybuje v řádech tisíců korun a servis je o něco nákladnější, havarijní pojištění na motocykl se vám s velkou pravděpodobností vyplatí. O to více, jestli parkujete svůj skútr na ulici ve městě.

U silných motorek, kde se jejich cena pohybuje ve statisících, se může havarijko vyšplhat až do desítek tisíc korun. Jestli jste vášnivý cestovatel na motorce a ujedete ročně stovky až tisíce kilometrů, s havarijním pojištění All Risk jste krytí po celé Evropě a nemusíte se bát velké finanční ztráty v případě vandalismu, odcizení, živelní události nebo havárie.

Cenu jednotlivých balíčků havarijního pojištění pro motorky jednoduše vidíte ve třetím kroku našeho online sjednavače. Stačí zadat registrační značku (dříve SPZ) nebo VIN v prvním kroku sjednání a do jedné minuty vidíte ceny přímo pro vaši motorku nebo skútr.

Jak si nastavit pojištění motocyklu online

Jak si nastavit pojištění motocyklu online? Prozkoumejte několik tipů, jak si pojištění motorky sjednat online.

1. Výběr produktu a zadání registrační značky nebo VIN

V první kroku si jednoduše zvolíte produkt (ručení, havarijní pojištění nebo oboje) a zadáte RZ nebo VIN vaší motorky nebo skútru (kalkulaci tím zkrátíte o několik minut).

2. Doplnění údajů pojistníka

Ve druhém kroku pak zkontrolujete údaje o vaší motorce a doplníte vybrané chybějící údaje pojistníka a kalkulace vašeho pojištění už je na světě.

3. Výběr balíčku pojištění a spoluúčasti

Vyberte si balíček pojištění, který nejvíce vyhovuje vašim potřebám. Po výběru balíčků pojištění si nezapomeňte nastavit výši spoluúčasti. Tu si můžete nastavit už od 1 000 Kč. Čím vyšší spoluúčast nastavíte, tím levnější vaše pojistka bude. Ale pozor například na nastavení spoluúčasti například u levnějších skútrů. Když se budou vaše opravy pravděpodobně pohybovat do částky 5 000 Kč, nenastavujte si výši právě 5 000 Kč. V rámci spoluúčasti byste totiž takové opravy platili z vlastní kapsy.

Jestli jezdíte často na motorce do zahraničí, oceníte možnost připojištění úhrady opravy v zahraničí, které naleznete na konci třetího kroku. Připojištění vás chrání před zvýšenými náklady na opravu na vašich cestách mimo ČR.

4. Výběr dalších připojištění

Při výběru připojištění dbejte na výběr vhodného balíčku asistence. Generali Česká nabízí pro motorkáře 4 hlavní druhy asistencí: S, M, L a XL. Na dlouhých roadtripech po Evropě jistě oceníte balíček asistence XL, který zahrnuje bezlimitní odtah v ČR, ale i zahraničí. Srovnání jednotlivých asistencí naleznete v dokumentu asistenční služby.

Dalším připojištěním, které by se vám mohlo hodit při vašich cestách na motorce je připojištění poškození a odcizení zavazadel. Zavazadla vám připojistíme s limitem plnění 10 000 až 100 000 Kč. Případná škoda pak nemá vliv na slevu za bezeškodní průběh. To znamená, že když vám někdo poškodí nebo odcizí zavazadla a my vám škodu proplatíme, nebude to mít vliv na zdržení vaší pojistky v dalším roce.

V posledním kroku pak stačí doplnit zbylé údaje k vozidlo a vaší osobě, zvolit si frekvenci placení a způsob platby a můžete vyrazit na vašem motocyklu s větrem o závod. Samozřejmě za dodržování všech předpisů. Nezapomeňte však na to, že vaše pojistka je platná až s uhrazením pojistného v dané lhůtě.

 

Chcete pro svého jednostopého mazlíčka tu nejlepší péči? Sjednejte si pojištění motocyklu online 

 

Mohlo by vás zajímat

Asistenční služba zachraňuje řidiče v nesnázích

Krok za krokem: Co dělat po autonehodě?

S Moje Generali je správa vašeho pojištění hračka

 

* Obsah článků je pouze informativní a neměl by být považován za profesionální poradenství v oblasti pojištění. Pokud potřebujete odbornou radu, obraťte se na některého ze zkušených poradců v rámci sítě Generali České Distribuce vyhledat poradce