Jak správně nastavit cestovní pojištění online

Ať už plánujete letní odpočinkový pobyt u moře nebo dobrodružné výpravy po celý rok, je rozhodně lepší cestovat bez obav. Jak efektivně nastavit cestovní pojištění online a jaké benefity můžete získat, zejména při využití pojištění od Generali České pojišťovny?

5 minut čtení
Obrázek ke článku Jak správně nastavit cestovní pojištění online

Proč je cestovní pojištění důležité?

Cestovní pojištění poskytuje finanční ochranu v případě neočekávaných událostí během cestování. Nemusíte se bát, pokud vaši dovolenou cokoliv naruší.

Mezi hlavní krytá rizika patří:

1. Pojištění léčebných výloh

Kryje nezbytné náklady na lékařskou péči včetně asistence, které mohou vzniknout v zahraničí. Zahrnuje také náklady na repatriaci, zásah horské služby a příjezd opatrovníka, sociálního pracovníka nebo psychologa do zahraničí. Nezbytné náklady zahrnují pouze ty, které jsou spojeny s úrazem nebo akutním onemocněním a jsou předepsané lékařem a schválené pojišťovnou.

„Pojištění se vztahuje pouze na nutné a neodkladné léčení stabilizující stav pojištěného natolik, že je schopen v cestě pokračovat nebo být repatriován zpět do České republiky,“ uvedla produktová manažerka Jana Musilová.

2. Pojištění storna cesty

Chrání vás před finančními ztrátami, pokud musíte zrušit cestu kvůli nemoci nebo úrazu vaší, spolucestujícího nebo blízké osoby. Pojištění kryje až 100 % storno poplatků, pokud je cesta zrušena z důvodů uvedených v pojistných podmínkách.

3. Pojištění osobních věcí a zavazadel

Vztahuje na cestovní zavazadla a věci osobní potřeby, které si vezmete na cestu nebo si je pořídíte během cesty. Kryje poškození, zničení, odcizení nebo ztrátu zavazadel a osobních věcí v následujících situacích:

  • v souvislosti s živelní událostí
  • v důsledku pádu letadla
  • vodou z vodovodního zařízení
  • při dopravní nehodě
  • v důsledku prokazatelného úrazu nebo akutního onemocnění, při kterém byl pojištěný prokazatelně zbaven možnosti tyto věci opatrovat
  • v době, kdy byla svěřena dopravci k přepravě na základě potvrzení nebo podle pokynů dopravce uložena v prostoru určeném pro společnou přepravu zavazadel

4. Pojištění odpovědnosti v běžném občanském životě

Toto pojištění je určeno pro případy, kdy způsobíte škodu jiné osobě v běžném životě a máte povinnost tuto škodu nahradit. Za nemajetkovou újmu nebo škodu považujeme:

  • újmu na zdraví nebo usmrcení jiné osoby
  • škoda na majetku jiné osoby
  • jinou finanční ztráty spojené s výše uvedenými (například ztráta na výdělku, ušlý zisk, náklady léčení, náklady pohřbu, náklady na likvidaci zničené věci)

5. Doplňková pojištění

Ke zvoleným základním balíčkům cestovního pojištění, si můžete připojistit i další pojištění jako například pojištění pobytu v nemocnici, úrazové pojištění, pojištění spoluúčasti na věci půjčené, pojištění AutoCare, pojištění veterinární léčby, pojištění přerušení nastoupení cesty, pojištění asistenčních a právních služeb. V případě, že sportujete, je možné připojistit organizovaný sport či rizikovou cestu.

Výhody cestovního pojištění od Generali České

Nabízíme celou řadu výhod, které usnadňují cestování a zajišťují komplexní ochranu:

  • Pojistné krytí až do výše 100 milionů Kč – zabezpečení před vysokými náklady na lékařskou péči v zahraničí.
  • Nonstop asistenční služba – pomoc v češtině kdykoliv a kdekoliv.
  • Slevy pro rodiny a mladé – děti do 6 let zdarma, pro mladé do 17 let slevy až 50 %.
  • Pojištění nevydařeného počasí zdarma – součást balíčků Standard a Exclusive.
  • Roční pojištění s opakovanými výjezdy – výhodné pro pravidelné cestovatele a podnikatele, krytí po celý rok bez nutnosti opakovaného sjednávání. Jeden výjezd je max. na 90 dní, ale počet výjezdů není během roku nijak omezen.
  • Roční pojištění – pro studenty, pracující v zahraničí po dobu jednoho roku bez návratu do ČR.

Jak sjednat cestovní pojištění online

Sjednání cestovního pojištění online je rychlé a pohodlné. Postupujte podle následujících kroků:

1. Výběr pojišťovny a produktu: Navštivte stránky Generali České pojišťovny a vyberte si produkt, který nejlépe odpovídá vašim potřebám – například cestovní pojištění na jednu cestu, nebo roční pojištění.

2. Vyplnění údajů: Zadejte informace o cestujících, destinaci, délce pobytu a typ cestovní aktivity (turistika, pracovní cesta, sport – kryjeme přes 77 odvětví bez příplatku).

3. Výběr variant – Exlusive, Standard, Start: K základnímu balíčků je možné přidat i další připojištění, například pojištění pobytu v nemocnici, úrazové pojištění, pojištění spoluúčasti na věci půjčené, pojištění AutoCare, pojištění veterinární léčby, pojištění přerušení nastoupení cesty, pojištění asistenčních a právních služeb, organizovaný sport či riziková cesta.

4. Kalkulace a platba: Po vyplnění všech údajů obdržíte kalkulaci ceny pojištění. Při sjednání online získáte slevu 20 %. Po úhradě pojistného obdržíte smlouvu a pojistné podmínky emailem do pěti minut. Vše si také můžete pohodlně uložit do své mobilní peněženky na pár kliknutí.

Roční cestovní pojištění s opakovanými výjezdy

Pro vášnivé cestovatele nebo ty, kteří často cestují pracovně, je ideálním řešením roční pojištění s opakovanými výjezdy. „Toto pojištění nabízí neomezený počet cest v průběhu roku s maximální délkou jedné cesty až 90 dní. Kryje stejná rizika jako běžné cestovní pojištění, které uvádí hlavní výhody výše,” doplnila produktová manažerka Jana Musilová

Proč je celoroční pojištění bez starostí:

  • Úspora času a peněz – jednorázové sjednání na celý rok je výhodnější než opakované sjednávání pojištění. Je to také ideální pro spontánní výlety.
  • Komplexní krytí – pokrytí všech základních rizik a možnost přidání připojištění podle individuálních potřeb.
  • Je pro všechny – vybrat si ho mohou vášniví cestovatelé, ti, kteří často jezdí za prací či za podnikáním, pro amatérské i profesionální sportovce, pro studenty v zahraničí.

Generali Česká pojišťovna nabízí roční pojištění s opakovanými výjezdy anebo roční cestovní pojištění s možností volby balíčků Exlusive, Standard a Start, ve kterých jsou rozdílné limity pojistného plnění a možnosti dalších připojištění.

Tipy pro správné nastavení cestovního pojištění

Při nastavování cestovního pojištění online je důležité vzít v úvahu několik klíčových kroků.

Prvním je analýza vašich potřeb. Zvažte, jak často a kam cestujete a jaké aktivity plánujete. Turistika, sportovní aktivity nebo pracovní cesty vyžadují různé úrovně krytí. Druhým krokem je porovnání nabídek. Podívejte se na různé možnosti pojištění a připojištění, abyste získali co nejlepší ochranu za výhodnou cenu. Třetím krokem je včasné sjednání pojištění. Cestovní pojištění si sjednejte co nejdříve po zakoupení cesty, abyste byli krytí i pro případ storna. Čtvrtým a posledním krokem je uchování dokumentů. Uložte si smlouvu a pojistné podmínky do e-mailu nebo do mobilní peněženky, abyste je měli vždy po ruce.

Generali Česká pojišťovna nabízí širokou škálu pojištění a připojištění, která pokryjí veškerá možná rizika. Sjednání online je rychlé a jednoduché a díky slevám ušetříte i peníze. Ať už se těšíte na slunečné dny u moře nebo objevujete nové zážitky po celý rok, můžete se spolehnout, že vám budeme oporou.

Chystáte se do zahraničí nebo na dovolenou? Sjednejte si naše cestovní pojištění 

 

Mohlo by vás zajímat:

Jak na pojištění storna zájezdu? Váš kompletní průvodce

Noční můra řidičů: Odtah auta ze zahraničí

Na co si dát pozor při půjčení auta v zahraničí

---

* Obsah článků je pouze informativní a neměl by být považován za profesionální poradenství v oblasti pojištění. Pokud potřebujete odbornou radu, obraťte se na některého ze zkušených poradců v rámci sítě Generali České Distribuce vyhledat poradce