Se psem na veterinu: Jak se připravit na nejčastější úrazy s pojištěním psů

Zjistěte, jaké jsou nejčastější úrazy u psů a jak může pomoci pojištění mazlíčků. Náš průvodce vás provede možnostmi pojištění psů, aby váš čtyřnohý přítel měl tu nejlepší veterinární péči a vaši peněženku to tolik nebolelo.

6 minut čtení
Obrázek ke článku Se psem na veterinu: Jak se připravit na nejčastější úrazy s pojištěním psů

Každý majitel psa ví, že nehody i nemoci často přicházejí nečekaně. Od drobných škrábanců až po vážná zranění, důležité je vědět, jak reagovat a co lze u vašeho mazlíčka pojistit. Nabízíme přehled nejčastějších úrazů psů a jak pojištění může přispět k pokrytí nákladů na léčbu.

První pomoc pro psy

První pomoc pro psy je zásadní dovedností pro každého majitele psa, protože umožňuje rychle a účinně reagovat v případě úrazu či nemoci vašeho čtyřnohého parťáka. Při poskytování první pomoci je důležité zůstat klidný a soustředit se na to, aby váš pes byl v bezpečí a co nejméně stresován.

  • Poranění tlapek: Nejdůležitější je rychlá reakce a zajištění, aby pes zraněnou končetinu dále nezatěžoval. V případě silného krvácení nebo podezření na zlomeninu je nutná okamžitá návštěva veterináře.
  • Úrazy způsobené jiným zvířetem: Důkladná dezinfekce a návštěva veterináře je nezbytná. Pokud je to možné, uložte si kontakt majitele druhého zvířete.
  • Cizí tělesa v zažívacím traktu: Vždy vyžaduje veterinární zásah, neboť může dojít k obstrukci střev.

Nejčastější úrazy psů

Pojisteni psu

Pojištění psů jako záchrana vaší peněženky

Pojištění domácích mazlíčků může významně snížit finanční zátěž spojenou s náklady na veterinární péči. „Nabízíme různé úrovně ochrany od standardního pojištění, které pokrývá nejčastější úrazy a onemocnění, až po rozšířené krytí a pojištění odpovědnosti majitele,“ sdělila produktová manažerka Jana Krepčíková.

Podíváme se na typickou situaci. Max, pětiletý labrador, si během výletu do lesa poranil tlapu o ostrý kámen. Jeho majitelka, paní Nováková, si všimla, že Max kulhá a má krvavou ránu na zadní tlapě. Okamžitě ho odvezla k veterináři na ošetření. Diagnóza zněla: hluboká řezná rána s potřebou chirurgického zákroku a následné antibiotické léčby. Veterinář provedl chirurgické ošetření rány pod sedativy, což zahrnovalo čištění, šití a aplikaci antibiotik. Následovalo několik kontrolních návštěv pro sledování hojení a odstranění stehů.

Paní Nováková má pro Maxe naštěstí sjednáno pojištění Mazlíček, které kryje náklady na veterinární ošetření v případě úrazu. „Díky tomuto pojištění byla většina nákladů spojených s ošetřením, chirurgickým zákrokem a léky hrazena z pojištění, což paní Novákové ušetřilo značnou část výdajů,“ popsala produktová manažerka Jana Krepčíková. Pojištění taktéž krylo kontrolní návštěvy, které byly nutné pro zajištění správného hojení rány.

Pojištění psů

Pojištění psů nabízí různé úrovně ochrany a kryje většinu běžných zdravotních problémů a úrazů:

  • Základní pojištění: Kryje náklady vynaložené na veterinární léčení úrazu či nemoci
  • Rozšířené krytí: Nabízí širší spektrum ochrany, včetně pokrytí nákladů za nadstandardní rozsah pojištění nebo asistenční služby. 
  • Pojištění odpovědnosti majitele psa: Kryje škody způsobené psem třetím osobám nebo jejich majetku nebo zdraví.

Pojištění asistence pro psy představuje důležitou součást péče o vašeho čtyřnohého přítele. Toto pojištění nabízí pomoc v situacích, kdy se váš mazlíček ocitne v nesnázích. Zahrnuje služby, jako jsou konzultace s veterinářem, vyhledání veterináře, pohotovosti nebo zvířecího hotelu, doprava k veterináři nebo zajištění hlídání zvířete v případě indispozice oprávněné osoby.

„Pojištění asistence je navrženo tak, aby poskytovalo podporu a ulehčilo zátěž v náročných situacích, čímž zajistí, že váš pes dostane potřebnou péči a vy se můžete soustředit na řešení situace bez dalších starostí,“ vysvětlila produktová manažerka Jana Krepčíková.

Pojištění psů od Generali České pojišťovny, známé jako pojištění Mazlíček, poskytuje majitelům psů ucelenou ochranu proti různým rizikům spojeným s péčí o jejich domácího mazlíčka.

Pojisteni psu

Co nabízí pojištění Mazlíček

1. Pojištění nabízí tři balíčky – Start, Standard a Exclusive, které se liší rozsahem pojistné ochrany a cenou.
2. Kryje náklady vynaložené na léčení nemocí nebo úrazu v základním či nadstandardním rozsahu, a poskytuje asistenční služby.
3. Pojištění pro případ smrti: V případě úhynu nebo utracení zvířete je vyplacená sjednaná pojistná částka.
4. Pojištění odpovědnosti: Kryje škody způsobené zvířetem třetím osobám na jejich majetku či zdraví.
5. Věkový limit pro přijetí psa do pojištění je stanoven na 6 a10 let v závislosti na váhové kategorii.
6. Pojištění platí v celé Evropě, což je výhodné pro majitele, kteří často cestují i se svými mazlíčky. 
7. Limity pojistného plnění lze individuálně nastavit dle potřeb klienta, přičemž maximální limit plnění pro léčení úrazu nebo nemoci  lze sjednat až do výše 120 000 Kč.

Výběr správného pojištění

Při výběru pojištění pro vašeho psa je důležité zvážit několik faktorů. Zaprvé zvažte zdravotní stav a věk vašeho psa, protože některé smlouvy mohou mít omezení nebo výjimky pro starší psy nebo psy s existujícími zdravotními problémy.

Dále zohledněte životní styl vašeho psa: aktivní psi nebo psi, kteří tráví hodně času venku, mohou vyžadovat širší krytí. Nezapomeňte také zvážit svůj rozpočet a vyberte takovou variantu, která poskytuje dostatečné krytí za přijatelnou cenu. Také se informujte o pojištění odpovědnosti.

Chcete pro svého Mazlíčka tu nejlepší péči? Sjednejte si pojištění Mazlíčků online 

 

Mohlo by Vás zajímat

Pojištění mazlíčků chrání vaše čtyřnohé kamarády

Plemeno psa není tak důležité jako jeho charakter

---

* Obsah článků je pouze informativní a neměl by být považován za profesionální poradenství v oblasti pojištění. Pokud potřebujete odbornou radu, obraťte se na některého ze zkušených poradců v rámci sítě Generali České Distribuce vyhledat poradce